perjantai 26. heinäkuuta 2013

Vauvajuttuja

Taas oli vauvakutsujen aika, kun Teemun serkun toisen lapsen laskettu aika alkaa lähestyä. Aiemmin kesällä olin kertonut haluavani Helsinkiin Murun kankaita shoppailemaan. Paikka on siis sellainen, mihin pitää sopia aika koska menee. Me mentiin Heinille ja Antille Espooseen tiistaina ja kerroin Heinille että olen seuraavana päivänä menossa "sinne kangaskauppaan" ja pyysin Heiniä oppaaksi, auto kannattaisi jättää Malmin Prismalle. Sain Heinin mukisematta mukaani ja ajeltiin Malmille. Parkkihallista kun tultiin hissille, nurkan takaa pölähtivät paikalle myös Teemun sisko sekä veljen vaimo. Taisi Heinille valjeta siinä vaiheessa että kyse ei ollutkaan kangaskauppareissusta ;) Heini pääsi jalkahoitoon, ja me käytiin sillä välin ruoka- ja herkkuostoksilla Empun ja Mean kanssa. Kun Heini pääsi jalkahoidosta, käytiin vielä Hesessä syömässä. Sen jälkeen ajeltiin Heinin siskon luo Vantaalle. Siellä sitten höpöteltiin ja syötiin vähän lisää. Arvuuteltiin vauvan syntymäaikaa ja -kokoa ja annettiin nimiehdotuksia. Sukupuoli meillä onkin jo tiedossa. Lahjana meillä oli tällainen minun kokoama, jo perinteeksi muodostunut paketti:
Sisältö on toki vaihdellut, perinteenä siis vain se että vaatteet ja muut on minun tekemiä. :)
Tälläkertaa pakettiin päätyi kolme 56cm bodya (Ottobren Kisuliini) sekä yhdet velourhousut 50/56cm (Lindexin housuista piirretty kaava):

Norsupöksyt n.56cm (melko vapaasti saksitut):

Siiri ja Myyry-potkuhousut 56cm (Miikkari-kaavaa mukaellen):

pilvi-velourpotkarit 62/68cm (Miikari-kaavalla):

 tähtivelour-jumpsuit raitatrikoolla vuoritetulla hupulla 56cm (yhdistelmä ja muunnelma muutamasta Ottobren kaavasta, tämän istuvuus jännittää eniten kun on niin paljon omaa sävellystä mukana.):

Siiri ja Myyry-tumput <3 toisessa tumpussa Siiri ja toisessa Myyry, toinen puoli musta-valkoista pallotrikoota:

Neuvolakortinkuoret ihanasta karhukankaasta (tässä vaiheessa mun ompelukone alko keljuileen ja viimeistelyt jäi tekemättä kun alalanka meni syhryyn. Kellokin oli jotain kolme-neljä aamulla, joten annoin olla kun toimii näinkin.):

sekä virkattu peitto Novitan Miamista. 

Puuvillaiseen vaunuverhoon applikoin tähden. Piti laittaa oikein purjerenkaat, mutta en sitten saanut pysymään kiinni. :D siksakkasin vaan ympyrät, harmi vaan että yhdestä tuli tosi iso kun ehdin jo sille purjerenkaalle tehdä reiän :P Tykkään tästä itsekin, on pitänyt tehdä meille samanlainen jo pitkään. En oo saanut aikaseks. Pitäiskös sitä ottaa itteään niskasta kiinni?

Lisäksi oli yhdet ostetut pöksyt. Näitä Heini katseli jo talvella pariin otteeseen. Oli pakko ostaa ne, kun ne selvästi oli sellaiset mistä Heini tykkäs. :)

Kun kerta kaikki muutkin niin kyllä minäkin sitten! Meinaan ostin leimasimen. Lidlistä. Tän pitäis ihan 90 asteen pesukin kestää. Silitin vielä varmuuden vuoks kiinni. En oo saanut ostettua niitä ommeltavia merkkejä, niin onpahan edes jokin tapa merkata omat tekeleensä :) 
Vaihdoin muuten blogin osoitteenkin. Vanha ei mahtunut leimaan. :D
Oli vaihdos muutenkin mielessä, on nyt nimi ja osoite sit samat :)

P.s. Teemua muistin ohjeistaa käyttäytymään niinkuin normaalisti; mutisemaan mun kangaskauppareissustani ;) Teemu veti roolinsa hyvin; huokaili ja pyöritteli silmiään mun kangashöpinöille. Heinin miestä unohdin opastaa käyttäytymään luonnollisesti, kyllä Heiniä vähän ihmetytti miksei Antti sano mitään vastaan, kun naiset ilmoittaa poistuvansa kangasostoksille :D 
Olin myös aiemmin kertonut, missä tämä kangaskauppa sijaitsee ja vähän Heini oli mielessään ihmetellyt että muisteli kyllä sen sijaitsevan ihan muualla kuin Malmilla, mutta oli sitten olettanut minun katsoneen aiemmin osoitteen väärin. 

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania!! T:Ninnu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itekin tykkäsin, noi kankaat on niin ihania! :) Toki osa tekeleistä on taas sellasia ettei sisäpuolelle varsinkaan kannata kovin tarkkaan kurkkia, mut toivotaan että pysyy kasassa kuitenkin ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi!