tiistai 16. heinäkuuta 2013

Pappa 90v

Minun pappani täytti 90 vuotta 14.7. ja juhlia vietettiin samana päivänä. Mukavasti jaksoi pappa vielä juhlia meidän kanssa, vaikka kelikin oli helteinen. Oli kivaa nähdä serkkujakin pitkästä aikaa. Meitä on yhteensä 19 serkusta, joista paikalle pääsi 16. Ja hauskat leikit saa nuo pikkuserkuksetkin keskenään aikaan. :)
Varsinainen kakku tuli samalta pitopalvelulta kuin ruokakin, mutta minä sain kuitenkin tehdä pappalle yhden "pappan näköisen" kakun. Pappa on kirjoittanut kirjoja ja haitarinsoitto on ollut rakas harrastus, mutta jotenkin tuo sotaveteraanien merkki oli se minkä halusin kakkuun laittaa. Se tuntuu olevan pappallekin tärkeä asia ja ylpeydenkin aihe. 


En tiedä mitä mieltä pappa itse oli kakusta, olin jossain lasten perässä juoksemassa silloin kun pappa kakkua haki. Toivottavasti oli mieleinen. Ei ollut ihan pikuhomma meinaan sen tekemisessä :D Kyllä siinä useampi tunti vierähti. Juhlia edeltävänä yönä pääsin nukkumaan neljältä, kun halusin kakut valmiiksi ensin. Tein siis kaksi kakkua myös vanhainkodille jossa pappa asuu.

Näistäkin mun piti kyllä tehdä vähän hienommat, mutta aika ei millään riittänyt, nukkuakin oli pakko :D Kymmenen jälkeen aamulla piti kuitenkin päästä jo lähtemään juhlapaikalle. 
Ekaan kakkuun laitoin 90 kukkaa (kyllä siinä pitäs olla, kaks kertaa laskin.) Tää oli tämmönen vähän hätäratkaisu, kun piti jollain peittää tuo päällinen mahdollisimman tehokkaasti, kun meinasin siihen ensin maalata tuon veteraanimerkin. Mutta se ei sitten miellyttänytkään mua ja pyyhin sen pois. Tai yritin...
Toinen kakku oli sitten vähän sellanen lisäkakku, kun tuo isompi ei varmaan riitä koko porukalle. Tästä tuli oikeastaan ihan kiva, vaikka onkin tosi simppeli. :)
Meni vaan piru vieköön leviämään vähän värit noista koristeista :/

Täytteenä kaikissa oli mansikkamousse (kermaa, Valion mansikkarahkaa, mansikoita, vaniljakreemijauhetta, sokeria ja vanilliinisokeria sekä liivatetta.) päällä voi-tomusokerikreemi ja vaahtokarkin makuinen kaulintamassa. Ja laktoosittomia olivat. 


2 kommenttia:

 1. Nonnii...lopultakin kotosuomulla takas, Ivalossa ei pelannu nettiyhteydet kun satunnaisesti ja silloinkin hitaasti enkä päässyt lukeen sun blogia. Upeita kakkuja taas ja hyviä. Onneksi olin nopea ja sain juhlissa tuota sun tekemää kakkua, kuulemma oli vähän kuiva se juhlapaikan kakku. Tai maistoin kyllä sitäkin, mutta otin niin reunasta palasen ettei siinä ollu muuta kuin kermavaahtoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ite en päässyt maistamaan omaa tekelettäni (tytöt kyllä ilmoitti heti että "meille sitä äitin tekemää! :D epäilen että syynä ei kylläkään ollut luotto mun kakkuihin, vaan tuo kaulintamassakuorrute ;) )
   Juhlapaikan kakku oli ikävä kyllä oikeesti tosi kuivaa. Olis varmaan ollu hyvää jos sitä olis kostutettu edes vähän. Mutta kun sitä leikkas niin kerrokset irtos toisistaan :/

   Poista

Kiitos kommentistasi!