lauantai 20. heinäkuuta 2013

Iitu 3v, Ariel-kakku ja Pärsky-keksit

Ystäväni keskimmäinen lapsi täyttää tänään 3 vuotta. Iitu bongas Pikku Kakkosesta tässä aiemmin tänä vuonna, että isosiskolla oli nimipäivä, ja kiirehti äitinsä luo, että nyt pitää äkkiä soittaa Saaralle että tekee kakkua kun on juhlapäivä! :) Nimpparikakkua ei tehty, mutta Iitu muisti kyllä kertoa sitten mullekin ennen synttäreitään, että minä saan tehdä kakun kun on juhlat. Nämä on sitä parasta palautetta mitä voi saada omasta "työstään". :) Joten kun kakkutilausta ei alkanut kuulua, vaikka Iitun synttärit lähenivät, niin pitihän mun kysyä sankarittaren äidiltä että saanko tehdä kakun? :D (ystävälläni sattuu olemaan yhtä laho pää kuin minulla, mutta onneksi meidän ajatukset on hyvin yhteydessä. :D) Maaliskuussa tein Iitun isosiskolle Tytille Hello Kitty-kakun, ja Iitu oli ihastunut siihen niin että olisi ensin halunnut samanlaisen. Äitinsä ohjailemana neiti kuitenkin valitsi lopulta Ariel-kakun, ettei ihan samanlaista tule. Toivomuksena oli jälleen että päällinen olisi kermaa, mutta jouduin ottamaan taiteellisen vapauden ja laittamaan kerman vain reunoille ja päälle kaulintamassaa. Koristeiden tekeminen jäi niin viime tippaan ja muutenkin ne oli helpompi kasata noin.

Olen jo pitkään halunnut tehdä tuollaisen pursotuksen (kokeilin sitä kyllä pieneen äitienpäiväkakkuun, mutta ei se siinä oikein päässyt oikeuksiinsa.), ja tähän se sopi mielestäni loistavasti! En omista sellaisia suuria pallotyllia, joten käytin sitten ihan vain liittimiä. Koko oli juuri sopiva ja toimi minusta ihan hyvin. 
Taisin kostuttaa yhtä kerrosta hiukan liikaa, ja kakku valutti nestettä kurjasti :( Tosin minusta tuo alin pursotusrivi myös jotenkin päästi väriä. Siis siitä tavallaan erottui väri sellaisena nesteenä. Toivotaan että kakkua katoaa pian parempiin suihin eikä kukaan ehdi huomata tuota :/ 

Kerman värjäsin niin että vaahdotin ja maustoin ensin kaksi purkkia kermaa. Sen jälkeen lisäsin hiukan väriainetta ja otin osan kermasta pussiin. Sitten lisäsin taas väriainetta ja otin osan pussiin. Taas lisää väriä jne. Saitte varmaan ideasta kiinni? Ainoa vaan että kun käytin ihan oikeaa kermaa, se alkoi sekoittamisen (vaikka kuinka varovasti yritin nostella) seurauksena kökkööntyä/juoksettua :P Eli kaksi ensimmäistä pussillista sain siitä erästä käyttöön. Onneksi olin ostanut ylimääräisen kermapurkin, joten vaahdotin ja maustoin sen ja värjäsin kaksi seuraavaa. Olis saanut keskimmäisten rivien sävyero olla hiukan selvempi, mutta menee se noinkin. 

Täytteeksi laitettiin taas mansikkamousse, jota hiukan muuntelin. Tällä kertaa ei tarvinnut olla laktoositon, joten käytin kerman sijasta Flora Vanillaa. Lisäksi laitoin Valion mansikkarahkaa, pussillisen pakastemansikoita (vinkkinä että ne kannattaa sulattaa jääkaapissa ja soseuttaa sellaisina hiukan kohmeisina. Ei tule ylimääräistä nestettä.), hiukan vaniljakreemijauhetta, sokeria ja vanilliinisokeria sekä liivatetta. Liivatteet liuotin sitruunamehuun, se antaa mielestäni kivan säväyksen ja korostaa mansikan makua. Täyte oli ainakin minun mielestä tosi hyvän makuinen! :) Kostutin kakun maidolla ja kaulintamassan alle tein voi-tomusokerikreemin (voita, tomusokeria, vanilja-aromia, sitruunamehua)  Koristeet on myös samaa massaa. Paitsi nuo pienet helmet.

Keksejä multa ei pyydetty, mutta en voinut olla tekemättä, kun oli niin hauska aihe. :)

Keksit on fantasiapipariohjeella ja päällinen pikeeriä.



4 kommenttia:

  1. Tää muistutuspalvelukin on sulla aivan loistava! :) ei meinaan ollu eka kerta kun kakun kans menee vähän tiukille.. nim.huono äiti ;) suuret kiitokset! oli niin magee kakku etten osannu ees haaveilla moisesta! Ja sankari oli ihan myyty.ja hyvää oli,tapansa mukaan.oot meijän luotto kakkutaikuri! Ja nyt myös keksitaikuri.oli ihana yllätys! Seuraavaks onkin sit ensimmäisen pojan kakun aika kun Riku täyttää 1v.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Te olitte tehny alustavan tilauksen jo hyvissä ajoin, yksityiskohdat vaan piti katos sopia ;) Se on hyvä että meilläkin on yhteensä kuudet synttärit vuodessa, olis kyllä niin tylsää jos sais vaan kolme kertaa vuodessa näprätä kakkusia! :) ja menee vielä mukavasti kun kellään ei oo ees samassa kuussa vaan jakautuu ympäri vuoden. Ja joulu ja juhannus on rauhotettuja. Kyllä meillä on ollu täydellinen ajotus ;D

      Poista
  2. ookko kiinnittäny jollain noi koristeiden osat toisiinsa vai paineillu vaan kii? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut kohdat oon vaan painellu, mut joihinkin kohtiin oon sipassu iiihan pikkusen vettä "liimaks". On mulla kyllä semmosta elintarvikeliimaakin olemassa. Pikeeriäkin käytän joskus liimana. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!