keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kesävaatetta tytöille

Mun ompelukone alko kenkkuileen just ennen lomaa, toivon että kiristin vaan pistolevyn (?) huonosti takaisin kun putsailin konetta, että en saanut sitä oikeasti jotenkin rikottua :( Tuo kone on mun mummun vanha Pfaff, vanha mutta hyvä kone, joskin sillä on selvästi mummun luonne; toimii hyvin jos tahtoo toimia. Välillä ei vaan tahdo. Sillon on turha edes yrittää tehdä mitään, kannattaa antaa sen vaan olla ja yleensä seuraavana päivänä toimii taas :) toivotaan että nyt kun se on saanut reilun viikon levätä niin se olis jo leppynyt ja jaksais rullailla nätisti :)
Aloitetaan kuvat Nellin vaatteilla.

Omasta mielestäni tuo vasemman puoleinen mekko olis saanut olla lyhyempi, tulee vähän yökkärifiilis nyt, mutta Nelli ei antanut lyhentää. Se on kuulemma just ihana, hyvä ja kaikista paras pitkänä! Reissussa ei olis muuta käyttänytkään, pakko oli se pestäkin pari kertaa lavuaarissa että sai sen taas käyttöön :D Saksin kankaat vastaavaa H&M:n mekkoa apuna käyttäen. Muissa vaatteissa Ottobren kaavat.
Tässä vielä muutamat kuvat asuista :)


Ja sitten Tildan vaatteet. Hölmöä toisaalta tehdä samanlaisia, mutta tytöt yleensä tykästyvät samoihin kankaisiin/vaatteisiin, niin tehdään sitten molemmille :)

Tilda tykkäsi kovasti tuosta koiramekosta, ja mustakin se on kyllä kiva. Aika hauska näiden punavalkoisten palloleggareiden kanssa:

Samaisten legginssien kanssa sopii kyllä Punahilkka-paita/tunikakin:

Muutamia jäi vielä kuvaamattakin, samoin Topiaksen vaatteet. Niitä sitten myöhemmin.

Reissu meni tosi hyvin, ja täytyy hiukan kehua muksujakin. Vaikka ne kotioloissa on välillä aikamoisia apinoita niin kyllä ne tarpeen tullen on tosi reippaita ja näköjään käyttäytyäkin osaavat, vaikka välillä sekin on mua epäilyttänyt :) Itse olin jo valmis palaamaan kotiin, omaan sänkyyn ja ai miten nautin tuosta omasta suihkusta! Kyllä puhdas ja juomakelpoinen hanavesi on niin ihana asia! Vaikkei se Espanjassakaan käyttökelvotonta ole, mutta juotavaksi sitä ei suositeltu ja oli siinä sellainen ikävä kloorin haju, ettei sillä kiva peseytyäkään ollut. Etenkin kun hotellin suihkusta tuli vesi tosi kovalla paineella. Parempi sekin tosin kuin ihan liruttamalla :D mutta joka tapauksessa, sanonta "poissa hyvä, kotona paras" pitää niin paikkansa! Ja vaikkei lomassa ja matkassa sikäli ole valittamista, tosi kiva matka, ystävälliset ihmiset ja kaunis paikka, niin kyllä sitä tiettyjä asioita osaa taas arvostaa täällä kotona. Niinku ny esimerkiks Pepsi Maxia! No vitsivitsi, vaikka täytyy myöntää että kyllä mä addiktina vähän sitäkin kaipasin :D Mutta hyvänmakuisia kasviksia, kunnollista leipää sekä etenkin tuota jo mainitsemaani puhdasta vettä oli jo tosiaan ikävä :) mutta jäi sitä kaipuuta sinnekin suuntaan; lämpö, rento ja iloinen ilmapiiri, erittäin toimiva junaliikenne ja tietysti se yhdessä vietetty vapaa-aika oli asioita jotka teki meidät iloiseksi siellä. No, täällä pääsee omalla autolla tietenkin minne haluaa, ja kesäkuun lopulla alkaa taas loma ja on aikaa tehdä perhejuttuja, eiköhän tämän reissun voimalla jakseta odottaa sinne asti :) Ehkä tässä ilmojen lämmetessä tää yleinen ilmapiiri koko maassa muutu asteen verran positiivisemmaksi :) tänään jo naapureitakin lohduttelin että kyllä se kesä kohta tännekin tulee ja sitten tää sadekin on jo ihan lämmintä! ;)


9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Itekin olin ihan tyytyväinen, tämmöstä perushuttuahan nää oli, mut osa kankaista oli mun mielestä tosi ihania, ja mielestäni kivoja kaavojakin. Näyttää tyttöjen päällä tietenkin kivemmalta kun noin lattialle leviteltyinä :D

   Poista
 2. Tuliaisiani odottelen edelleen. MISSÄ?

  VastaaPoista
 3. Ainiin kun se sunnpuhelin ei toimi! Laiyoin sen tekstarin et pistin tuleen suoraan laivalla, kun ei mahtunu sellasta konttia pienempään ne tuliaiset! Laiva seilaa Fuengirola-Laukontori-välillä. Kyllä ne sit soittaa kun ne on perillä... Sano.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania ompeluksia! Minusta se vaan on niin, että koneella on koneen tahti ja tahto. Turha siinä on pänkäillä, toimivat jos toimivat.

  VastaaPoista
 5. Moi! Löytyiskö sulta kuvaa siitä sun tekemästä aurinkosuojasta jossa oli käytetty suihkuverhon renkaita? Oli sun edellisestä blogista kuvat kadonneet.
  Ja toimiko ne miten käytännössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa vaihdoin niihin tuommoset lelukaupasta ostetut rinkulat, hajuakaan ei oo mitä niillä kuuluis oikeasti tehdä :D Oon mm. leikkimaton kaariin kiinnittänyt leluja. Vuodatuksesta katos joo kaikki kuvat syyskuusta 2009 eteenpäin, joten ne on mennyttä. Mutta voin napata kuvan ja liittää tänne myöhemmin :)

   Poista
 6. Onpa ihania! Ootko laskeskellut, että paljonko yksi vaate tulee maksamaan itsetehtynä? Meillä on tarkan markan kausi menossa ja mietin, että saisikohan sllä säästöä akaiseksi, että tekee vaatteita itse. Kun ei ne halvat lastenvaatteet niin kalliita ole. Tietty itsetekemällä saisi mieluista aikaiseksi (jos onnistuu).

  hilu.blogit.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu tosi paljon siitä minkälaisen vaatteen tekee ja mistä kankaasta :) Jos tekee kierrätysmateriaaleista (esim. vanhoista lakanoista/pussilakanoista saa tosi kivoja mekkoja ja vaikkapa takkeja.) niin saa usein lähes tai kokonaan ilmaisia vaatteita. Jos saa koko kangaspalan käytettyä hyödyksi niin vaatteiden kappalehinta laskee :) Ite teen jämäpaloista pipoja, vauvan tumppuja ja viimeiset tilkut leikkaan paloiksi tilkkupeittoa varten :) noita vauvantumppuja ja pipoja antelen sitten esim. kavereiden muksuille lahjaksi. Jos ostaa täydellä hinnalla "muotikankaita", niin ei ne kyllä halvemmaksi tule kuin H&M:n vastaavat vaatteet. Tosin itse ommellessa saa samalla rahalla oman harrastuksen ja lapselle vaatteet ;) (noin perustelen uudet kankaat miehelleni :D )

   Poista

Kiitos kommentistasi!