keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kakkuja kummilapsille

Kummilapsistani vanhin pääsi ripille viime lauantaina. Samana päivänä oli myös hänen serkkunsa konfirmaatio, ja he viettivätkin yhteisiä juhlia. (Kummityttöni isä ja toisen sankarittaren äiti ovat minun serkkujani.)
Olin iloinen kun minua pyydettiin tekemään kakut. :) Tytöt olivat valinneet teemaväreiksi valkoisen, vaaleanvioletin ja hopean. Kakkuihin toivottiin päälle ruusuja ja hopeista ristikorua. Päivämäärän toivottiin näkyvän myös, mutta nimiä ei haluttu laittaa.
Osan ruusuista tein kokonaan ilman muottia, osan sellaista pisaranmallista muottia apuna käyttäen. Ristiä varten ostin silikonimuotin, sekä lehtiä varten painettavat muotit. Niistä olinkin jo pitkään haaveillut, ja nyt oli hyvä syy hommata ;) Kävi vieläpä tuuri, kun Citymarketissa oli paljon muotteja yms. tarvikkeita puoleen hintaan! :) Kakut olivat muuten samanlaiset, mutta värit laitettiin eri päin.


Samana päivänä vietti synttäreitään meidän kummipoikamme, joka myös halusi juhliinsa minun tekemäni kakun. Aiheena oli lempparijalkapallojoukkue. Täytteeksi kaikkiin kakkuihin toivottiin mansikkaa, joten sain tehdä sarjatuotantona :D

Kaikki muut päälliset ja koristeet ovat vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa, paitsi synttärikakun mustat osat sokerimassaa. Kyllä on paaaaljon helpompaa käsiteltävää tuo kaulintamassa, kuin sokerimassa!

Tein mansikkamoussen tällä kertaa tuoreista mansikoista, ja yhden ison (n.35hlö) kakun väliin meni suurinpiirtein tällainen setti:
8dl laktoositonta kuohukermaa
4prk Valion laktoositonta vaniljarahkaa
1prk Rainbow laktoositonta mansikkarahkaa
n.750g suomalaisia mansikoita sopivan kokoisina paloina
10 liivatelehteä sitruunamehu-vesiseokseen liuotettuina
Hiukan sokeria ja vanilliinisokeria.
Kostutin laktoosittomalla maitojuomalla ja massan alle tein laktoosittoman kreemin voista, tomusokerista ja tilkasta vanilja-aromia sekä maitojuomaa.

Olipas kivaa tehdä pitkästä aikaa "tilauskakkuja" :) 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!