sunnuntai 16. marraskuuta 2014

"Äitiyspakkaus"

Kolmelle ensimmäiselle otin äitiyspakkauksen. Se vaan tuntui niin kivalta saada sellainen paketti, ja säästää sieltä muistoksi ainakin makuupussi. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin järjellä :D Niitä pakkauksen vaatteita ei juuri tule käytettyä kuitenkaan. Ja kun isi halusi tällä kertaa tietää tulokkaan sukupuolen etukäteen (aiemmin ei olla kysytty), niin ajattelin että teen itse vauvalle pakkauksen. Lähes kaikki kankaat on isommille sisaruksille ommeltujen vaatteiden ompelusta jäljelle jääneitä paloja, muutaman ostin ihan vauvaa varten.

Nämä vastaavat suurinpiirtein kaupan 50-senttisiä vaatteita. Tein ensin Ottobren 50-senttisellä kaavalla (Happy squirrel ja Warmly wrapped) bodyja, mutta ne olivat ennemminkin kokoa 56 vastaavia, joten muokkasin kaavoista kokoa pienemmät (Mallikelpoisen ohjeella se onnistui hyvin, kiitos ohjeesta!). Housujen kaavoina on Lindexin housuista piirretty "oma" kaava, jotkut on Ottobren kaavoilla ja osaan muokkasin tuota Ottobren kaavaa, että sain sivusaumattomat. Yhdet pöksyt tein jollain netistä löytyneelläkin kaavalla.
Yökkärit Ottobren Indian elephant-kaavalla, osaan laitoin neppareiden sijasta vetskarin.
Villahaalarin ohje löytyy Dropsin sivulta, ja pilvihaalari taitaa olla Indian elephant, johon olen vaan lisännyt hupun.

Seuraavaksi ne 50-senttisellä kaavalla, 56-senttistä vastaavat:

Ja vielä muutama 56-senttisen kaavalla tehty, oletan vastaavan jo sitten lähemmäs 62-senttisiä.

Ja vaikka makuupussejakin meiltä löytyy kyllä useampia; miehen oma äp-pussi vuodelta -83, lasten äp-pussit -07, -09 ja -12 (taitaa tosin olla vuoden 2011 pussi "virallisesti") sekä kaksi itse päällystämääni, niin pakkohan se oli vauvallekin tehdä ihan oma:
Päällystin siis vain kirppikseltä löytämäni äp-makuupussin uudelleen. Lisäksi virkkasin peiton, lankana Novitan Wool.

Hoitoalustan sain paikalliselta fb-kirppikseltä ilmaiseksi (tosin en kehdannut hakea ihan ilmaiseksi, vein suklaalevyn vaihtarina :D Mikähän siinäkin on, ettei varsinkaan vieraalta kehtaa ottaa vastaan ihan ilman mitään? Vaikka ei olis ite edes pyytänyt mitään, tääkin oli sen toisen ilmoitus, että haluaa antaa eteenpäin jos joku hakee pois.) Päällystin Ikean vahvemmalla puuvillalla, tuolla alapäässä on nepparit että päällisen saa pesuun jos tarvitsee. Tuo alusta itsessään on sellainen että sen voi vaikka pyyhkäistä puhtaaksi. Siihen päälle sitten vaihdettavia alusia kivoilla kuvilla (valkoinen puuvilla siksi että sain alustan kuviot peittoon, ja nuo erilliset kuvalliset sen takia että niitä on helpompi pestä ja tehdä ;) ). Kuvalliset siis puuvillaa, joiden toisella puolelle ompelin muovitetun froteen. Kivoja ja monikäyttöisiä, menee reissussa mukana tai esim. sitterin suojana kylvyn jälkeen, kun on vain pyyhe päällä. 

Hoitolaukunkin tein pikaisesti, kun ei ollut mitään sellaista jonka saisi vaunuihin kiinni. Nyt on. Toistaiseksi mennään tällä, toimii se kun ei katsele turhan tarkasti saumoihin. Vähän toisenlaisella ompelujärjestyksellä olis saanut siistimmän. Pöh.
Kangaskaan ei oo ihan lemppari, mutta kun meidän vaunut on sellaiset hölmöt ruskeat/beiget, niin ei niihin meinannut löytyä mitään kivaa sopivaa. Ajattelin mennä ehkä ostamaan ihan yksivärisen mustan... Löysin jo sellaisen koululaukuksi tarkoitetun joka maksoi kympin. Se vois olla meille hyvä.

Sitteriinkin tein uuden päällisen. Olen aika tyytyväinen lopputulokseen, pähkäilin tämän kanssa kauan kun en meinannut millään tajuta mihin kohtiin mun pitää ommella noita "laskoksia". Mutta mallailin kangasta sitterin päälle ja merkkasin neuloilla mistä ommellaan, ja kerrankin tuli ihan hyvä! :D
Tämäkin on siis irroitettava versio, helppo napata pesuun jos on tarvis :) 

Niin, näitä on päästy jo testaamaankin. Tyytyväinen käyttäjä nukkua tuhistaa tällä hetkellä sylissäni. Ikää hänellä on 12 päivää. Neitokainen syntyi 4.11., raskausviikolla 41+4. Painoa oli kertynyt 3660g ja pituutta 50cm. Synnytys sujui hyvin (kuten raskauskin, josta en ehtinyt blogiinkaan höpisemään yhtään) ja vauva on ihana <3 Sisaruksetkin ovat ottaneet pikkusiskon vastaan tosi hyvin, Topiaskin hoitelee niin ylpeänä eikä antanut edes papalle lupaa ottaa vauvaa mukaansa kun lähti meiltä kotiin :D 


5 kommenttia:

  1. Aivan ihania ompeluksia! Onko nuo 50cm kaavoilla tehdyt vaatteet kuinka reiluja vastasyntyneelle?
    Ja oikein paljon onnea vauvasta ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En ole vielä testaillut noita jotka on tehty lehden 50-senttisen kaavalla, koska nuo pienimmät on juuri hyvän kokoisia nyt :) Riippuu tietenkin vauvan koostakin, tämä vauva oli aika paljon isompi kuin meidän muut lapset syntyessään. Esim. esikoinen (syntyi vielä tasan samoilla viikoillakin) oli 48cm/2870g, ja se ainakin hukkui kaupan 56-senttisiin :D

      Poista
  2. Paljon onnea typykästä! Aivan ihania vaatteita pikkuiselle <3

    VastaaPoista
  3. Ihania vaatteita ja älyttömän ihana blogi! Vasta tänne ekaa kertaa eksyin ja tunnen itteni ihan saamattomaks =D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!