maanantai 12. elokuuta 2013

Nelli 6v, Littlest Pet Shop

Nelli täytti 6 vuotta 7.8. ja suurta päivää juhlistettiin tänään (tai oikeastaan taas jo eilen, kun kello pompsahti maanantain puolelle.) Ihan uskomatonta että 6 vuotta sitten minusta oli juuri tullut äiti, minulla oli aivan ihana pieni vauva <3
Nyt tuo vauva on 6-vuotias ja aloittaa ylihuomenna esikoulun. Ihanaahan se on, että lapset kasvaa ja oppii uusia asioita, mutta kyllä se on haikeaakin. Mun vauva lähtee koulutielle. Sieluni silmin näen kuinka se seisoo polun päässä, käsi vielä kiinni mun kädessä, mutta pikkuhiljaa se menee iso reppu selässään keikkuen kauemmas ja kauemmas, kunnes se polun toisesta päästä vilkuttaa mulle "nyt minä menen äiti, kyllä mä pärjään!" Ja kyllähän se pärjää. Mutta pärjäänkö minä? :D 
Nelli selitti tänään naureskellen puhelimessa vaarille että "(iso)mummu sano tänään että tuu halaan mua, kun kohta sää oot iso tyttö etkä enää halaa. Mutta kyllä mää halaan vielä isonakin!" <3
Onneks se on itse menossa eskariin tosi innoissaan, voi olla että meiltä jäis koko eskari jos se ite harais vastaan. Ei musta olis viemään sitä sinne väkisin kun mun ittenikin tekis mieli itkeä ja roikkua sen puntissa että "älä mene!" :D Mä tiedän myös että joskus mun on irrotettava, enkä mä edes halua olla liian kahlitseva. Vaikeeta se on, mutta tsemppaan! :) Eiköhän se tästä helpota kun päästään rytmiin ja totutaan ajatukseen. 
Nelli kertoi jo talvella, että haluaa synttäreille sitten Littlest Pet Shop-kakun, ja kun bongasin Prismassa mega-alessa LPS-kattaustarvikkeita, ostin niitä jo valmiiksi :) onneksi neiti ei muuttanut mieltään tässä välillä ;)
Koska hevoset on nyt tosi pOp, kutsuun laitettiin LPS-heppa :) 
Olisin halunnut kutsuun jonkun kivan runon, mutta nyyhkittyäni pari tuntia niitä lukiessani, päätin että kirjoitan kutsuun lyhyesti ja ytimekkäästi "mitä, missä, milloin" ;) 
Nelli allekirjoitti itse :)

Koska en löytänyt sopivia mukeja, päällystin löytämäni mukit teemaan paremmin sopivan värisillä pahveilla ja liimasin koristeeksi Littlest Pet Shop-kuvia, jotka etsin netistä ja tulostin, Nelli itse leikkasi.

Pillikoristeetkin tulostin ja leikkasin itse.

"Pääkakku" oli sankarittaren toiveesta pätkismoussetäytteellä ja päällä oli sama takajaloillaan seisova (ehdottomasti juuri tässä asennossa! :D ) LPS-heppa kuin kutsuissakin.
(Pätkistäyte: 4dl Flora vanillaa, 2prk rahkaa, 3pussia pätkiksiä sulana, 2 rouheena. Hiukan vanilliinisokeria ja koska tykkään että täyte ei tursu leikatessa, liivatetta hyydyttämiseen.) 

Tein toisen kakun laktoosittomana, tässä täytteenä mansikkamousse.
(Mansikkamousse: 1prk kermaa, 1prk vaniljarahkaa, 250g pakastemansikoita soseutettuna, vaniljakreemijauhetta, sokeria, vanilliinisokeria, liivatetta)

Mustikka-valkosuklaamuffinsseihin tein koristepaperit kakkupaperista. Olen pitkään katsellut sellaisia leivontatarvikekaupoissa myytäviä koristepapereita, mutta kun n.10kpl pakkaus maksaa n.10€, ei mun pihi (ja köyhä :D) luonne anna periks ostaa sellasia, etenkin kun niitä tarvis 2-3pkt. Leikkasin siis yhdestä muffinssivuoasta reunuksen irti ja mallasin sen avulla sopivan pätkän kakkupaperin "pitsiosasta", leikkasin irti ja teippasin kiinni. Hyvin toimi mun mielestä, hintaansa nähden ainakin ;)

Muffinssien ohje täältä (itse en sekoittanut mustikoita taikinaan ja valkosuklaastakin vain osan. Laitoin  vuoan pohjalle taikinaa ja sitten mustikoita ja valkosuklaarouhetta ja sitten päälle vielä taikinaa. Lisäsin taikinaan myös vanilja-aromia.) ja kuorrutteen ohje täältä.

Cake popseja varten tein fazerina-kakkupohjan (6 munan kakkupohja tuunattuna kaakaojauheella ja 2 levyllisellä rouhittua fazerinaa), jonka murustelin ja sekoitin paketilliseen appelsiinituorejuustoa. Tikut tein pilleistä ja popsit dippasin valkosuklaaseen ja nonparelleihin. Nää oli etenkin lasten mieleen :)

Keksit tehtiin myös LPS-teemalla, Mansikkamäen fantasiapipariohjeella. 

Popcorneille rullasin tötteröitä, nää oli musta kiva idea! :) Hain sopivan värisiä papereita Sinellistä, nää ihan siis A4:sia tötterölle rullattuna ja Ikean ruukkuihin lykättyinä.
Lisäksi suolaisena tarjottavana oli pikkupizzoja, jotka Teemu teki :)

Mekkojen palat oli leikattuina (tyllit leikkelin vielä viime yönä neljän aikaan), ja koska mekko oli Nellille niin tärkeän oloinen juttu, mun oli ihan pakko vielä aamulla ommella se. Ja koska halusin että Tildakin saa omansa (kun kerran vähän luvattukin oli) niin pakko oli ommella sekin. Ei siedä lähempää tarkastelua, mutta tytöille kelpas onneksi <3 
Alkuperäinen idea opastuksineen löytyy täältä. Minä sovelsin nämä Ottobren kaavoista ja toteutin hiukan eri tavalla mutta ajatus on kuitenkin sama :)

Aikamoinen päivä, oikeastaan koko viikko. Monen mielestä mulla lähtee vähän mopo keulimaan juhlia järjestäessä (hä, eikö oo normaalia päällystää pillimukeja jos ei kaupassa myydä sopivia? :0 )
mutta musta on kiva suunnitella ja touhuta :) ja kyllä ainakin meillä tytöt (Topias nyt on vielä sen verran pieni ettei siitä vielä tiedä ;) ) osaa arvostaakin sitä. Ei tuu sellanen "helmiä sioille"-fiilis vaan aina hyvä mieli siitä että lapsetkin on iloisia, nytkin uusista mekoistaan vaikka helmat jäi huolittelematta :D

Nelli sai aivan ihania lahjojakin, kiitos niistäkin! Erityisesti kuitenkin kiitos kaikille jotka tuli juhlimaan meidän kanssa! :) Ens kuussa olis Teemun 30-vuotissynttärit, ei oikein tiedetä järkkäiskö pileet vai ei. Tai no jos multa kysytään niin kyllähän mä järkkään ;) ainakin sit omalle porukalle kotona jotain, jos ei muuta :)

(Lisään linkit myöhemmin, kun pääsen koneelle. Ipadilla ei valitettavasti taas onnistu :P )
edit.Linkit lisätty.






5 kommenttia:

  1. Täydelliset pilleet oli taas <3 Oon yrittäny hillitä tuota makeansyömishimoa, mutta taidan olla jonkin sortin holisti kun tuntuu, että herkkutankkaamista on niin vaikea lopettaa...vaikkei mulla kyllä kotoa löydy mitään noiden veroista, pelkkiä kuivia keksejä :) Tai en mä ihan toivoton tapaus kai ole koska huomasin juuri, että muffinssit ja maistamatta (eipä olis uskonu, että mulle kävis näin). Olen aina ihmetelly ja edelleenkin ihmettelen, että missä välissä kerkiit tuon kaiken tekeen!!!

    VastaaPoista
  2. Voi apua! Voiko ihanempaa ja täydellisempää synttäripäivää nuori neiti saada? En kestä!!! Mielettömän paljon oot nähny vaivaa, siis niin ihanat askartelut, kakut, keksit, KAIKKI! Mä en tod. oo itse mikään leipuri mutta askarteluista vois ottaa mallia oman pojan tuleviin juhliin. :) noi popcorn tötterötkin tosi simppelit mutta tuo ihanasti ilmettä jne. :) Vielä kerran WAU!

    VastaaPoista
  3. herkut oli kyll hyviä, nam nam :)) Ja kiitti, saan hyvin noitte muffinssien ohjeen, josko Tytin nimppareille sellasii väkräisin jos joku on sillo kahveeta vailla :D

    VastaaPoista
  4. Mua saa sit aina lahjoa niillä muffinseilla :)

    VastaaPoista
  5. Miksi noi tähdet,hyihyi tähtiä..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!